Ventilerade golv

Med våra mekaniskt ventilerade golvsystem kan du lägga alla typer av godkända övergolv, såsom betong, trä, laminat, parkett eller golvspånskiva och plastmatta. Vi väljer det system som passar hos dig, vilket vi tar reda på genom en noggrann besiktning.


Ett ventilerat golv behöver inte ta mer plats än ett vanligt. Det finns ventilerade golvsystem som inte bygger mer än åtta millimeter på höjden. Det finns ventilerade golv för utomhusmiljöer som ger en fin miljö på altan, balkong, trädäck, osv. Med ett ventilerat golv hindras fuktvandring från betongplattan till det övre golvet. Ett ventilerat golv gör att fukt, mögellukt, radon, kemiska odörer från spackel och lim leds ut ur bostaden och aldrig når bostadsytorna i huset.

Certifierad Optivent Installatör - fmsab.se

Om man har problem med uppskjutande fukt, markradon eller dålig lukt från betongen så rekommenderar vi att man ventilerar golvet.

FMSAB installerar två typer av ventilerade golv, Optivent och Subfloor golvregelsystem, som båda håller fukten borta och ger en behaglig inomhusmiljö. Kontakta oss för konsultation redan idag!Optivent golv – en platonmatta

Platonmatta används ofta som samlingsnamn för olika typer av distansmattor. En bra distansmatta ger ett väldigt effektivt skydd mot fukt, mögel och dålig lukt om den installerats och dimensionerats på rätt sätt. FMSAB använder sig av marknadens bästa distansmattor, Black Line och White Line från Fuktspärrteknik AB. Genom att välja dessa mattor får du som kund 50 års materialgaranti. Optivent är en mekanisk undergolvsventilation som bidrar till sunda och friska hus.

Optiventsystemet är ett energisnålt och P-märkt undergolvsystem med den stora fördelen att bygghöjden är endast 8 mm! Det gör i sin tur att man inte påverkar lokalens utseende nämnvärt och man kan lägga nästan alla typer material ovanpå. Det finns knappt några begränsningar hur övergolvet ska se ut.

Optivent stoppar även effektivt farliga ångor och giftiga gaser som exempelvis radon från att komma ut i rumsluften. Detta gör att du kommer att må mycket bättre på din arbetsplats eller i ditt hem med Optivent. Du får också ett något varmare och behagligare golv eftersom du för ner varm rumsluft under fuktspärrmattan.

Du kan även köpa till en 10 års funktionsgaranti.

Subfloor golvregelsystem – snabbt & enkelt

SubFloor är en helt ny generation funktionsgolv. Konceptet bygger på all den kunskap och erfarenhet Prästängen samlat på sig under 50 år i golvbranschen – varav 30 år med stort fokus på just uppreglade golv.

Subfloors sortiment med olika regel- och skruvdimensioner är framtaget för att vara så effektivt som möjligt vid högre golvhöjd. Subfloors golvventilation sätter luftspalten under golvet i undertryck och ventilerar, för att eliminera att mögeltillväxt/rötskador uppkommer. Även Subfloors ventilerade golv leder bort farliga ångor och giftiga gaser som exempelvis radon.

I Subfloors sortiment av funktionsgolv finns även installationsgolv och akustikgolv.
Installationsgolv används när man vill göra installationer under golvet, såsom el, VVS, ventilation etc.
Akustikgolv bygger på att man använder en speciell akustikfot vid installation.
Foten har en dubbelverkande dämpning som ger en stegljudsreduktion upp till 28 dB utan att göra avkall på stabilitet. Även ljud av samtal, tv och radio kan dämpas när rätt golvval förbättrar luftljudsisoleringen

Kontakta oss på info@fmsab.se om du vill ha konsultation angående mekaniskt ventilerade golv.  

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du ger ditt samtycke till detta.  Läs mer